Locatie

Groningen

Jong, bruisend, architectonisch, cultureel en vooral gezellig…

Groningen is het kruispunt van waterwegen waardoor het mogelijk is om ook de Ommelanden te verkennen. De stad ligt aan de Staande Mastroute.

Gezelligheid

Er is heel wat te beleven. In veel kroegen en knijpen kun je naar life muziek luisteren. Van knusse eethuisjes tot chique restaurants er is zoveel keus dat je bijna niet kunt kiezen. Vraag de havenmeester naar een leuk eetadres of andere mogelijkheden. En wil je je in het culturele leven onderdompelen: De Stadsschouwburg ligt op 5 minuten lopen van de Jachthaven Oosterhaven en vanuit de jachthaven kijk je op het cultureel centrum De Oosterpoort. Naar de dichtstbijzijnde bioscoop loop je 5 minuten.

Architectuur

Loop het Centraal Station (uit 1898) eens binnen en verwonder je over het plafond dat van papier-mach√© is gemaakt. Kijk naar het Groninger Museum en je kijkt naar een kunstwerk. Sta eens stil bij een van de stille hofjes. Wandel langs de pakhuizen aan de Hoge der A en verbaas je over het urinoir van Anton Koolhaas met foto’s van Erwin Olaf op de Kleine der A.. Er is zoveel te zien.

Studentenstad

Groningen is de jongste stad van Nederland. De gemiddelde leeftijd is 37 jaar. Dat komt omdat hier meer dan 50.000 studenten studeren.

Zicht op de haven

Jachthaven Oosterhaven is gelegen op een steenworp afstand van het centrum van Groningen.